dimarts, 9 de juny del 2020

Un poc de claror abans de la calor

Els meus companys i companyes lingüistes de l'administració del Consell de la Generalitat valenciana han consensuat un escrit (veg. «Conselleria d‘Educació i Teletreball, un amor impossible») sobre la gestió que s'està fent de la reincorporació presencial al lloc de treball, gestió que entra en contradicció amb les recomanacions sanitàries que diuen que cal aplicar per a combatre la pandèmia de còvid.

És un document ben detallat i argumentat que mos servirà de referència per a presentar propostes semblants amb vista a implantar realment el teletreball ja d'una. Estaria bé aconseguir que es corregixca eixe succedani (o subterfugi) que està aplicant-se ara que consistix en el voluntarisme laboral dels treballadors i treballadores i una desídia reguladora panxacontenta dels directius i càrrecs polítics.

D'altra banda, i quasi tan rellevant com la reivindicació del teletreball, em sorprén i m'alegra que hagen arribat al grau de consciència i cohesió suficients per a consensuar un escrit extens, ben argumentat i amb reivindicacions importants pel que fa a l'oportunitat que l'administració emprenga l'etapa posterior a la pandèmia aplicant mesures d'abast més profund i efectiu que la distància social i l'ús de mascaretes. Com a mostra:

L'objectiu de neutralitzar les emissions ha d'implicar una reorganització profunda de la Generalitat que, necessàriament, haurà d'incorporar el teletreball com a forma normal de treballar per a reduir milers de desplaçaments en cotxe i, per tant, reduir emissions de CO2 i altres contaminants, millorar la qualitat de l'aire, descongestionar els transports públics, estalviar electricitat en els edificis públics i en els equips informàtics, estalviar energia per a climatització, aigua, etc.

A més, crec que el document és important, perquè demana mesures de control de l'eficàcia de les mesures:

2. Una avaluació del treball realitzat a distància durant el confinament en què es puga comprovar si ha minvat o ha augmentat la productivitat.

3. Una avaluació de les emissions de CO2 estalviades amb el teletreball durant aquests mesos, per a poder avaluar els impactes positius d'aquesta modalitat amb vista a l'objectiu de neutralitzar les emissions per a 2025.

Un poc de claror abans de la calor. Que la pròxima passa de còvid no mos ofegue al despatx.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada