dimecres, 10 de juny del 2020

La humanitat no s'apega tant

L'activitat econòmica capitalista és nociva per a la salut de les persones. El capitalisme premia els espavilats que competixen sense miraments, però perjudica la humanitat en conjunt. El còvid és una mostra més del funcionament de les vies de contagi de les misèries i malalties. Ara mateix mos podríem tots apegar eixe virus; per contra, no hi ha manera que mos s'apegue una renda bàsica o un salari digne que siguen suficients per a viure amb salut i llibertat.

¿Que es va reduir la pobresa extrema des de fa cinc anys en el món? Hem encarregat una pandèmia per a reequilibrar les coses, que això no pot ser, que estem massa bé i mos estem adormint sobre els llorers. ¿Cui prodest?, que dien aquells llatins. En comenta algunes coses Evgeny Morozov (en l'entrevista que li fa María Sánchez Díez, Tecnológicas, revista d'Eldiario.es, març 2020):

Si continues operant en un paradigma on l'obtenció de guanys i la reducció de costos són els objectius principals, cap llei et permetrà arribar al grau d'humanitat que busques.

En el fons, és dubtós creure que busquem res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada