dissabte, 13 de juny del 2020

¿Què se'n va fer d'allò?

Va passant el temps i encara espere que els periodistes progressistes i demòcrates —per justeta i circumstancial que siga eixa adscripció— rectifiquen aquell argument que feen anar a tort i a dret quan es tractava de fer nacionalisme espanyol contra els independentistes catalans: «¡És un informe de la Guàrdia Civil!» Supose que es devien senyar en els estudis de La Sexta o de la ser quan s'esmentava el nom del cos militar eixe que també denominen «la benemèrita». Podem continuar assentats, fins i tot gitats, perquè ara ja no deuen recordar que van malbaratar el seu exercici periodístic professional amb una adhesió incondicional a la màfia dels sentiments nacionalistes espanyols. Ja ho sé, si eren «espanyols», ben fet.

Els mitjans periodístics haurien d'incorporar una secció que tractara sobre «¿què se'n va fer...?» d'aquells titulars tan grossos, escandalosos, reprovables, malicciosos, faŀlaços i sense fonament que van donar durant uns dies, setmanes o mesos i que no eren més que material de batalla ideològica sense escrúpols ni miraments ètics. Supose que deu existir una base de dades sobre això, però no l'he trobada. En francés he trobat un poc més de dades amb «vous souvenez vous» (i la paraula affaire).

Al cap i a al fi, ací què podríem respondre a la pregunta «¿què se'n va fer...?» dels torturadors de la policia espanyola, dels ministres que els emparaven, dels acusats i condemnats (periodísticament i judicialment) sense proves... Em ve al cap que el número de Sàpiens d'este mes fa un repàs dels Borbons. La portada és indicativa del que n'hem fet: un gra massa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada