dijous, 23 de juliol del 2020

Vocalització forta i mala ventilació

Encara que la científica polonesa Lidia Morawskaya estava parlant del còvid, una de les coses que comenta el periodista Javier Salas (El País, 19.07.2020) podria aplicar-se a altres malíccies que es transmeten per l'aire:

Tal com repetix en els seus treballs, el risc de transmissió per l'aire en interiors depén de quatre factors: alta ocupació, llargada duració, vocalització forta i mala ventilació.

Fa anys que en condicions aixina es transmeten no només els virus, sinó també les males idees, sovint acompanyades d'una «vocalització forta» —per a les bones a més de vocalitzar clarament, cal la banda de música al davant—. Pensant en l'airet que em trobe cada dia al despatx, el sistema de ventilació de l'administració de les Corts necessita una millora en profunditat. No m'estranya que en este microclima continuen pervivint idees pròpies de l'ambient reflectit en la sèrie Mad men (eua, anys xixanta).

Mirant-ho sense més manies del compte, deu haver un estudi que explique que la mala ventilació és més beneficiosa per a generar idees estantisses i ràncies. El dia que milloren la ventilació de les Corts, açò serà xauxa. Mentrestant, anem apedaçant amb ventiladorets i palmitos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada