dilluns, 13 de juliol del 2020

Rebentar d'èxit

En el diari informen de la baixada dels transport turístic en avió, de la buidor dels aeroports o de la poca intensitat del trànsit aeri. Això té repercussions econòmiques negatives i, per tant, socials, ja que el negoci del turisme és un producte bàsic per a milions de persones a l'estat espanyol. D'això sí que en parlen els periodistes.

No comenten en la notícia quantes tones de contaminants mos estalviem de patir en el nostre medi ambient. Si ho comentaren, la notícia podria no ser greu del tot, ja que les conseqüències de la falta de negoci podrien alleujar-se amb els diners que no caldria dedicar a netejar el medi o a recuperar la salut dels afectats per eixos negocis tan «brillants» que maximitzen els guanys privats i socialitzen els efectes nocius de la seua activitat.

Seria cosa de mirar-ho i de facilitar que creixquen altres sectors econòmics i no tan sols els que són bons per a l'enriquiment d'uns a costa del medi ambient, la salut i la precarietat dels treballadors i treballadores. Podríem pensar en uns sectors d'activitat comercial, turística i industrial que podrien tindre una justificació social i econòmica en els beneficis que reporten als que competixen en el mercat, però també un efecte positiu en el medi ambient i en la salut i el benestar de les persones.

Bé, és possible que hi haja algun manual que diga que el capitalisme no va d'això, sinó de fer rebentar d'«èxit» la bambolla planetària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada