dimarts, 8 d’octubre del 2019

Valencianofòbia d'anar per casa

Després que l'Oficina de Drets Lingüístics (odl) publicara una memòria gens detallada de la seua activitat de l'any 2018, divendres passat la «Dirección General Planificación Estratégica, Calidad y Modernización de la Administración Pública» mos envia als funcionaris de la Generalitat una enquesta sobre la nova intranet de la Generalitat valenciana:

Estimado/a:
En relación con las acciones en materia de Modernización de la Administración Pública, nos gustaría informaros [...]

A la vista de l'absència de versió en valencià en el missatge i en l'enquesta, podem pensar que l'odl tindrà un poc de faena per a omplir la memòria d'enguany. Amb tot, en lloc d'anar a remolc i estar sempre renegant perquè no es fan les coses com toca, quasi que seria més normal i raonable que la directora general sabera que hi ha un protocol d'actuació administrativa que facilita que la seua documentació i els procediments que inicia no siguen, posem per cas, sexistes, xenòfobs, classistes, racistes, supremacistes, doctrinaris... i, de passada, que tampoc siguen valencianòfobs. És a dir, que si no discriminen injustament a ningú per motiu de naiximent o religió —espere—, doncs, que no discriminen injustament tampoc per motiu d'idioma els ciutadans valencians.

Avise els de l'odl, per si els va bé parlar-ne en una futura reunió interdepartamental. Per xarrar d'alguna cosa, encara que siga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada