dimecres, 2 d’octubre del 2019

Cansament sense nom

L'AVL va resoldre la sinonímia de formes de denominar la llengua: català i valencià. Però com que res d'això es va introduir en l'estatut d'autonomia, l'advocacia de l'estat està a punt de tornar a forçar que el Tribunal Suprem adopte una decisions d'eixes absurdes que no adoptarien si es tractara de l'espanyol-castellà (Diari La Veu, 02.10.2019):

L'Advocacia de l'Estat ignora els filòlegs i nega la unitat lingüística

L'advocat de l'Estat demana desestimar el recurs del Consell contra l'anul·lació del Decret d'Usos de Llengües Oficials perquè català i valencià «no comparteixen àmbit lingüístic»

Govern socialista en funcions a Espanya, Ximo Puig president en la Generalitat, i aconseguiran, com fan sovint, cobrir-se de glòria amb mosques i continuar esguitant els nostres drets lingüístics amb el cinisme d'un estat que cada dia pareix més bananer que democràtic. Deu que, amb això de l'exhumació del dictador Francisco Franco Bahamonde, estan rescatant del fons d'armari socialista les essències ultramuntanes: uns dies rescaten els nàufrags de l'Aquarius, l'endemà els els fan tornar en calent. Encara es diuen ¡Socialistes!. ¡Una cosa com la República Democràtica Alemanya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada