dimecres, 9 d’octubre del 2019

«Tots» a una veu

Tots els valencians estem de festa celebrant este 9 d'Octubre. Tots els britànics estan desitjant que tire avant el brèxit. Tots els espanyols estan colpits per l'últim crim masclista. Tots els xinesos són grocs.

Segons «alguns» periodistes, opinadors i polítics, els polítics independentistes catalans són els únics que no poden fer sinècdoques de la part que representen en nom dels genèrics: no poden dir «els catalans», «el poble català», «els ciutadans de Catalunya»... En cas que ho facen, solen ser ràpidament corregits i replicats com a mentirosos, totalitaris i manipuladors. «Tots» hem vist i vegem que la violència innecessària i desproporcionada, a partir del dia 1 d'octubre del 2017, l'estan exercint les forces policials i judicials espanyoles.

El torturador Antonio González Pacheco posseïx medalles i pensions avalades o permeses per «tots» els governs espanyols que hi ha hagut. «Tots» podem vore que Cuixart, Forcadell i companyia continuen en presó provisional per manifestar-se amb massa èxit de públic. «Tots» els magistrats del Tribunal Suprem espanyol estan fent encaixar la realitat en els seus interessos ideològics. «Tot» Europa es posa les mans al cap. I nomenen Borrell cap de la diplomàcia per a expressar-ho sense matisos. Tal com diu Umberto Eco (Contra el feixisme, traducció de Maria Llopis): «Cap forma de sincretisme no pot acceptar el pensament crític.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada