dimecres, 30 d’octubre del 2019

Malbaratar la llengua sobre la taula

M'arriba un apunt del sindicat Intersindical i, vaja, no me l'he pogut llegir, però he vist que, a pesar del que els he estat diguent, continuen referint-se a la «taula» de negociació com a «mesa», cosa que és del tot innecessària i que no du enlloc més que a complir l'hàbit de menysprear el valencià general. Els escric, per vore si fan un pensament:

Vos agraïxc la faena i l'esforç per dur avant les reivindicacions laborals més justes i beneficioses per als treballadors i treballadores. És una llàstima ben trista i lamentable que les forces soi-disant progressistes siguen laboralment tan sectàries i incompetents pel que fa als interessos generals.

Dit això, no sé com n'han dit els gestors de l'administració, però vos recorde que en valencià hauria de ser «taula general de negociació» (i no «mesa»). Estic segur que considerareu que el valencià té encara un cert valor com a llengua (a més de ser pròpia i oficial) i, si no és necessari, no hauria de consistir en un calc sistemàtic del castellà. Moltes gràcies.

No m'ha eixit res de millor, a pesar que he anat a córrer per a aclarir algunes idees: 07:07 + 06:54. Ha fet bon dia pel riu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada