divendres, 17 de gener del 2020

Tecles diverses amb ocells

Uf, trobe el lloc del Fire on puc canviar la disposició del teclat físic Silver Crest que estic utilitzant. Ara em posa els accents i les lletres com toca. Em pensava que em costaria una hora haver de desistir i anar a parar al teclat en pantalla. Han segut només uns minuts. I ara, al cap i a la fi, m'adone que el dia no ha donat molta novetat, les tertúlies de sempre entre defensors de la justícia espanyola, per espanyola; i els contraris, per injusta. ¿O és que els dos oponents en una tertúlia havien de ser simètricament prejudiciosos, tendenciosos i enganyosos?

Doncs, no, eixa hauria de ser una lliçó que hauríem de recordar: encara són possibles les controvèrsies en què uns cauen bé i són graciosos, però mentixen més que parlen, o estan encegats per l'emoció i els desitjos. I és possible que els altres simplement tinguen raó, encara que siguen grans oradors o, per contra, encara que facen botiges. Contra el que alguns pretenen, quan hi ha dos posicions confrontades, les opinions no són igualment respectables (les persones, sí) ni tenen el mateix valor.

Passem per la marjal i vegem culrojos, garsetes, uns quants soriguers, uns rapinyaires més grossos (no sé si aligots), uns quants centenars de picaports, uns quants agrons, gavines, cueretes, pardalets diversos, alguna corba de llunt, unes polles d'aigua i alguna au més que hauré d'aclarir a partir d'una foto moguda que li he pogut fer. Molta controvèrsia també entre els picaports, que feen un núvol impressionant quan s'espantaven. Ha fet un airet càlid, com de ponentada suau.

Despús-ahir, pel, fresca i solet: 06:55 + 06:48. Amb ritme, a pesar dels torrons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada