dimecres, 26 de juny del 2019

Violació i violència

El fragment del titular que m'arriba al correu i lligc em fa pensar abans de continuar llegint: «Fue violación, los detalles de la sentencia y la realidad de la violencia...». Toca, pense, els del Tribunal Suprem o els d'algun altre tribunal just ha reconegut que, en el juí contra els independentistes catalans, s'estan passant els drets i els deures democràctics i humans per la part que no sona del seu nacionalisme dogmàtic.

Però el titular era d'Eldiario.es i calia continuar llegint: «...sexual más allá de 'la manada'». És un altre cas de la violació que van cometre un grup de destarotats contra una xica i que uns jutges havien vist també amb la part que no sona del seu masclisme institucionalitzat. Per sort, el Tribunal Suprem sí que ha vist la violència i la força reals que s'exercix quan un grup de persones més fortes individualment que la víctima que agredixen s'imposa sobre eixa persona més dèbil i indefensa.

Ara cal que mesuren també la violència i les armes de què disposaven les persones que s'enfrontaren el dia 1 d'octubre del 2017 en Catalunya: els vots democràtics contra les porres organitzades per a reprimir els ciutadans més dèbils i indefensos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada