dimecres, 5 de juny del 2019

Persistència per la igualtat

A pesar de la ponentada que em sembla que està travessant València, me'n vaig a estirar les cames pel riu: 07:38 + 07:06. El desastre de la primera part amb l'aire de cara que em gelava el nas no l'he pogut compensar a la tornada. Tot siga per la salut.

És un poc el cas dels germans Esteve. Acabe de llegir l'entrevista que els fa Núria Cadenes en Vilaweb. Es suposa que fa quatre anys que tenim bon clima lingüístic, però ja hem vist que això s'ha concretat en parafernàlia europeista de Morera com a president de les Corts i empitjorament de la gestió lingüística en les oposicions d'accés del funcionariat a la cambra. Els germans Esteve insistixen i perseveren, i fan molt bé.

La cosa en què cal fixar-se, pel que sembla, és que la Universitat de València ha implantat i mantingut un pla d'equiparació en l'oferta lingüística que tendix a la igualtat entre el valencià i el castellà. Proposen una cosa semblant en forma de llei d'igualtat lingüística, seguint el model d'igualtat que s'aplica en altres discriminacions paregudes (sexual, racial...). El cas és que seria interessant, si no fora que, en fi, tal com ells diuen, hi ha a qui li sona bonico això de la «llatinització» del valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada