dissabte, 18 d’abril de 2009

Un informe jurídic preocupant

Del centre cap a l'esquerra: De España, Barrieras i Cabot

Polítics del pp que violen la constitució espanyola: del centre cap a l'esquerra, De España, Barrieras i Cabot. Imatge treta de la notícia del diari Levante (09.04.2009)El cas és que el Consell Jurídic Consultiu ha redactat un informe (16.04.2009) que és una glossa indefugible i patètica de la qualitat legislativa de la cambra valenciana.

A més, confirme que deixarà un sentiment de vergonya aliena en qualsevol ciutadà que ho vullga llegir, i a més de profunda preocupació, perquè a eixes persones diputades les votem mosatros, però resulta que no tenim cap instrument per a controlar-les, ni durant la legislatura ni a l'hora de les eleccions.

I més encara, també caldria esperar un tremoló de vergonya pròpia en els redactors de les diversos normes de la cambra que s'esmenten en l'informe, i, seria el súmmum, d'alguns dels diputats interessats a rebre les «liquidacions», començant pel socialista Francesc Colomer i arribant amb bombo i platerets al dretà José Cholbi Diego, que declarava en el diari El País (05.04.2009):


No es tracta d'esprémer absolutament res. Es tracta que jo tinc uns drets legals, que són conseqüència d'un treball amb professionalitat i honestedat, i sempre amb dedicació exclusiva. L'austeritat sempre ha estat la meua màxima, i aixina seguiré.


No necessita àvia, el noi, ni li cal vorejar els límits ètics de la pràctica política: els travessa per on més li plau i es queda més ample que llarg. Bon síndic de greuges tenim en perspectiva.

Unes pinzellades del que apareix en l'informe del Consell Jurídic Consultiu valencià: «es podrà qüestionar l'ortodòxia jurídica d'eixes previsions», les Corts esmenen una expressió inexistent, «planteja no pocs problemes», «es produirà un enriquiment injust i un frau de llei», «perd sentit si el pagament de la indemnització és fa de colp», «comportaria un efecte no volgut per la norma jurídica», «pertocaria declarar nul de ple dret», «manquen dels requisits essencials per a adquirir el dret a percebre la indemnització»... I més i més i més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada