divendres, 17 d’abril del 2009

Política lingüística en les Corts valencianes / 1



Rarament, i per qüestions més o menys pintoresques, a les Corts valencianes fan fins i tot una comissió de política lingüística. El 2 d'abril en feren una i no veges tu quin èxit van tindre les mocions socialistes per a fer anar la presidenta a l'hemicicle a parlar de les activitats de l'avl: rebujades pel corró peper.

Només indicaré per ara que, com és habitual, hi ha qui et vol fer una gràcia i et trau un ull, en este cas la diputada Marina Albiol. Però deixaré per a un altre dia el seu esment dels transcriptors de les Corts, perquè amb la seua intervenció contribuí a l'estratègia típica d'altres grups de problematitzar l'ús del valencià, i precisament perquè en lloc de fixar-se en el que és gros de la qüestió, tenen el costum de fixar-se només en el que és accessori. Tal com vaig explicar, i hi tornaré a insistir, hi ha persones que es fixen molt i els pega tort que jo puga escriure «mosatros» o accentuar «interés» i no «interès», però, en canvi, ni s'adonen que parlen en castellà amb els seus fills, amb els desconeguts, i, en general, amb qui els hi parla, conegut o desconegut.

Bé, jo continue amb les meues coses i, per anar a la contra i problematitzar el que és important, que són el desús o la subordinació en l'ús de les llengües, convindria que, ja que hi conviden, anàrem adreçant suggeriments sobre el nou web que s'anuncia de les Corts. L'adreça per a fer-ho és la de l'administrador del web: webmaster@corts.es. Ja n'he enviat uns quants sobre la predeterminació de les pàgines en castellà, per les seccions que no estan en valencià, per les errades ortogràfiques (ja ho sé, això ja és decoratiu), i segur que en trobaré més, com ara que hi haja diputats sense adreça electrònica.

Bé, com dia el de Dinamita, reflexionem-hi, si us plau, reflexionem-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada