diumenge, 5 d’abril del 2009

Cita dominical / 24: The Lancet

Mirades Mirades gens fanàtiques.


L'oposició ètica de l'Església Catòlica al control de la natalitat i el seu suport a la fidelitat conjugal i a l'abstinència en la prevenció del VIH són ben conegudes. Però, en dir que els condons empitjoren el problema de la sida, el papa ha distorsionat les proves científiques per a promoure la doctrina catòlica en eixa qüestió.

[...]

Quan una persona influent, tant si és un líder religiós com polític, fa una afirmació científica que és falsa i que pot ser devastadora per a la salut de milions de persones, ha de retirar o ha de corregir les seues paraules.


The Lancet, «¿Redempció per al papa?», editorial del 28.03.2009.



Versió original:

The Catholic Church's ethical opposition to birth control and support of marital fidelity and abstinence in HIV prevention is well known. But, by saying that condoms exacerbate the problem of HIV/AIDS, the Pope has publicly distorted scientific evidence to promote Catholic doctrine on this issue.

[...]

When any influential person, be it a religious or political leader, makes a false scientific statement that could be devastating to the health of millions of people, they should retract or correct the public record.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada