divendres, 21 d’agost del 2020

Biofília casolana

M'arriba en l'Homo Technologicus del Corriere della Sera un article d'Elena Papa («Le case ispirate alla natura con la biofilia riducono lo stress») que intenta explicar i promoure la biofília en el sector de la construcció. L'article acaba:

La pandemia ci ha insegnato quanto è importante sentirci protetti all'interno dei nostri ambienti e avere degli spazi esterni, che siano balconi o piccoli giardini. Per questo il settore residenziale si sta spingendo sempre più verso una progettazione basata sulla biofilia.

Diria que és una conclusió realment optimista pensar ara mateix no tan sols que hem aprés res de la pandèmia, sinó que en el sector de l'arquitectura i la construcció anem a vore una millora de les condicions d'habitabilitat i en l'aprofitament dels materials i els recursos naturals de manera sostenible i saludable. Cert és que la pandèmia hauria de tindre eixa conseqüència, però encara no he vist cap senyal d'això enlloc. Al contrari, els efectes econòmics negatius de les mesures que s'han pres contra la pandèmia estan servint per a promoure el costum habitual del «campe qui puga». A més d'haver promogut el transport individual en els cotxes, l'ús de guants de plàstic d'un sol ús, ja anem trobant mascaretes en qualsevol lloc, des de la platja fins a la muntanya.

La bossa de residus plàstics i metàl·lics que arreplegue i que aboque en el contenidor groc quan acabe de córrer, seria també una mostra improvisada de biofília. Però no puc anar a córrer cada dia i es nota. Pel que arreplegue, no em sembla que la biofília haja agarrat encara molta espenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada