dijous, 14 d’abril de 2011

Si tinguérem un ansigne de república

República d'objectes

L'any passat no vaig commemorar explícitament el dia de la proclamarció de la Segona República Espanyola, sistema que encara cueja entre mosatros d'alguna manera, per sort sobretot, tot i que semble que per desgràcia, vistes les coses que se n'arriben a dir encara ara, quan es suposa que hem passat ja la pallola educativa franquista.

Amb tot, sí que puc pensar que el contingut de l'apunt de l'any passat —no he revisat els anys anteriors— també tenia un ansigne d'homenatge republicà («Endormiscats»):


En fi, que és una sort que els feixistes estiguen integrats en l'aparell de l'estat, perquè aixina almenys són visibles i recorren als instruments legals al seu abast, al cap i a la fi, els mateixos que tenim la resta, tant si acudim a un jutjat com si fem ús de la llibertat d'expressió.


En ambients cortesans, continua el martelleig contra la pedra de la font aquella, la llibertat, aquella font que cantava Paco Muñoz. De moment, han absolt Luna González, «perquè no podia ser d'una altra manera», tal com dirien els diputats socialistes més carrinclons. En canvi, en qüestions laborals més pròxims, estem permanentment acusats, però sempre sense juí. Com és habitual, a més de la mala fama general dels funcionaris en la societat, cal conviure amb els budells rebolicats dels dirigents polítics ixents o entrants. Que tot és bastant escatològic per ací, tant en el sentit fecal com religiós.

I si mos acostem a les relacions laborals, tot i el bon ambient que podíem esperar amb la rebaixa de la pressió de l'activitat parlamentària, la falta de l'opció del teletreball i altres neures diverses d'uns i altres, mos fan estar amb l'ai al cor esperant a vore per on mos apareixerà el bubo sereno o el butoni, que són les representacions més aproximades de les pors que es solen projectar sobre els companys de faena. Sí, les crisis (econòmiques i personals) i la mala gestió administrativa acaben afectant psicològicament fins i tot la llanda de la teulada funcionarial.

S'acosten eleccions, també fóra cas que proclamàrem la primera república valenciana (encara que només fóra per a que el concepte apareguera en la gec).
Publica un comentari a l'entrada