dijous, 7 d’abril de 2011

La mentira i el secret

Els secrets indeguts

No és tant a causa d'una capacitat innata per a mentir. Més aviat és que la regulació de les nostres societats fomenta les desigualtats i les injustícies. És injust que s'impedixca el matrimoni o l'adopció als homosexuals, i és injust, però d'una altra manera més recargolada, que continuen en els seus càrrecs retribuïts els gestors dels desastres financer i econòmic que han fet créixer la precarietat de la formació i l'ocupació de baixa qualitat, el dèficit públic en benefici d'ells mateixos, el mal funcionament de la justícia i de les administracions públiques, i la desocupació que constreny la ciutadania. El eurodiputats estan convençuts que és ètic gastar-se els diners de tots volant en primera classe. I els ciutadans saben massa bé què volen saber i què volen oblidar.


Vaig abandonar la faena, la carrera i em vaig jugar la llibertat: si el poble americà coneixia la veritat, com l'havien enganyat i l'havien dut a donar suport a una carnisseria de vint-i-cinc anys, es posaria contra la guerra. I el risc que corres fent això és que descobrixques una cosa dels ciutadans que no t'agrade descobrir: que ho escolten, que se n'assabenten, que ho comprenguen i que s'estimen més ignorar-ho.
Novembre de 1972: el president Nixon és reelegit per una majoria abassegadora. Guanya a 49 dels 50 estats.


Daniel Ellsberg en «The Most Dangerous Man in America» de Judith Ehrlichi Rick Goldsmith.El podeu vore en tv3 (fins al 13.04.2011) ací: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3459952
Publica un comentari a l'entrada