dissabte, 16 d’abril de 2011

La fira i l'expressió

Expressió lliure

Enguany no m'he acostat per la fira del llibre de València que fan en els Vivers. La veritat és que, des de fa temps, no té cap sentit per a mi acostar-m'hi i passar les calors i les aglomeracions que hi ha al passeig.

Recorde que sí que tenia molt de sentit i era una oportunitat que calia aprofitar quan l'oferta al meu abast durant l'any era més discreta, tirant a nuŀla, i allà, a la fira, hi havia varietat i oferta diversa. Tanmateix, ara ja no és aixina, tinc oferta a l'abast, a preus raonables o molt més interessants, i fins i tot, si tinc gossera, sense moure'm de casa. Per a reblar el clau del disgust amb la fira, molta més oferta en valencià fora de la fira.

Resulta que l'argument del llibreter que els ho comentava a les dos companyes iŀluses va ser: «L'any passat sí que el vam dur en valencià, però no en vam vendre cap i mos els vam haver de tornar a endur»... És a dir, que les devia voler convéncer que buida la paradeta, ja que du només els llibres que es venen... Ben estrany. I resulta que la versió en valencià no es ven... Per contra, enguany no la vendrà perquè no la tenia en la fira. I dubte molt que buide la paradeta. Hi ha gent que creu que el pensament és un accessori inútil per a l'expressió.

En canvi, perquè sabem que el respecte a la llibertat d'expressió es demostra sobretot quan respectem les persones que tenen opinions que no compartim i el seu dret a expressar-les a través de qualsevol mitjà (este bloc o la tv3), tant si són qüestions d'abast filosòfic com polític o laboral, esta vesprada mos movem pel centre de València, esperant que la pluja mos rente un poc la ciutat i les idees.
Publica un comentari a l'entrada