dissabte, 1 de gener de 2011

Marjalenc

Comença l'any marjalenc

El primer dia de l'any veig que la notícia enguany no és Gaza, però podríem haver de fugir massa llunt, ara que han condemnat per violació un antic president israelià, Moše Katsav (ara no sé si hauria de ser Moixe o Moshe). A més, podem sumar-hi els documents filtrats per Wikileaks sobre la situació de la zona o el documental que vam vore despús-ahir sobre els assassinats impunes a què es dediquen els americans a l'Iraq. Un any més, pels mateixos rodals.

Per ací, per València ciutat —i per la Vall—, per sort judicial, encara podem vore la tv3 en els televisors. Estic esperant a vore torna una mica d'aquella «costra» que volia eliminar el socialista Joan Ferran. Té interés la cosa, després del permanent desencís que sentim els d'esquerres —i crec que la biologia té relació amb això— amb la major part de les actuacions dels governs progressistes. Es veu que alleuja estar «contra Franco», com dia aquell. Anar a la contra és molt senzill i agraït.

Hem fet la volta per l'Hort de Romero —o de Montfort— per a vore el ginkgo amb el seu pentinat d'hivern. Estan d'obres i sembla que no tornaran a obrir fins a la primavera. Trobarem l'arbre més llustrós llavors. Abans hem fet una volta per la marjal, on hem topat amb els mosquits, moltes garsetes blanques (martinets blancs), uns quants agrons (bernats pescaires) i, és clar, les gavines, alguna garsa (Pica pica), les cueretes blanques i alguns ocells més que no sabria precisar mirant el llibre (xoriguer, blauet, merla...).

El rosat trepat de Torelló Mata i el Ses Hereves de Gelabert s'han comportat molt bé i mos han deixat el cap clar. Més que una llàstima que això siga passatger, una sort que això s'esdevinga de tant en tant.
Publica un comentari a l'entrada