divendres, 28 de gener del 2011

Les codificacions

Codificacions semblants

Les dos codificacions principals amb què he topat en els webs que visite són iso-8859-1 i utf-8. La divergència principal que he notat és que quan fas servir l'utf per a elaborar una pàgina, has d'escriure l'html dels accents i altres caràcters amb codis (per exemple, «à» és «à»). Això és un inconvenient, però només és qüestió de paciència.

Un altre efecte de l'existència de les dos codificacions consistix en què això fa que quan inclous cercadors diversos en una única pàgina, has de preveure l'ús o els efectes d'eixa divergència. És a dir, que si fas una cerca sobre la paraula àrea, doncs, has de tindre en compte quina és la codificació que fa servir el teu navegador i quina és la que necessita el cercador.

Per exemple, actualment, el Termcat ha canviat i ara fa servir utf-8, però el gdlc fa servir iso-8859-1. He vist que el cercador general de Google inclou les dos possibilitats de codificació alhora, però no sé com es pot resoldre fàcilment en una pàgina. L'única solució que he trobat per ara és que l'he haguda de duplicar.

I aixina pots arribar a passar unes quantes hores, només comprovant les codificacions dels cercadors. Més tard, al futbet, corres bona cosa, però vos peguen un passó a zero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada