dimecres, 13 de desembre del 2023

Contra vatros

D'alguna manera, podríem pensar que l'educació deu funcionar si ensenya els infants a distingir, utilitzar i promoure els drets, obligacions i valors democràtics. Si això funciona, sabran discutir, analitzar i rebutjar les ideologies feixistes, totalitàries, dictatorials o, en resum, antidemocràtiques. ¿Però què passa si l'educació no ensenya a distingir una cosa d'una altra? La temptació de perseguir i prohibir l'«enemic» ideològic està al l'abast del pensament que busca seguretats i no ha tingut prou de contacte amb el perill o la complexitat dels punts de vista.

La diputada Candela Anglés Querol (del PP de Càlig) diu (minut 02:46:32):🔗

I parlen vostés tamé de la falta del suport al valencià, l’esmena del valencià... Doncs, miren, tenen raó, i este govern..., des d’este govern s’han llevat algunes subvencions a... ¿Però voleu saber per què o per a qui? Pos, pals que volen dir que aquí se parle català, pals que diuen que Guardamar del Segura són els Països Catalans... Pals que ens volen, a natros, com una sucursal dels Països Catalans. A eixos, sí, a eixos, ni un euro públic.

Segons el currículum del web de les Corts, 🔗 té escola suficient per a saber que des del poder polític no hauria de considerar acceptable que els diners públics es repartiren «ideològicament» entre els de la seua corda. Alguna cosa està fallant, en l'educació o en els fonaments democràtics del pensament de la diputada.

No tinc l'adreça del meu antic company Aureli, calijó, que sospite que deu ser familiar de la diputada. Li enviaria este apunt com a contrapartida dels versets catòlics nadalencs que solia enviar per estes dates. No sé a qui convindria encedre-li el ciri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada