dijous, 6 de juliol del 2023

Esperant l'informe te la pegues

El Diari La Veu elabora una sèrie d'articles sobre l'ús del valencià amb els resultats de l'informe elaborat per Ivestratègia per a la Presidència de la Generalitat valenciana. 🔗 Em sorprén que encara haja pogut aparéixer l'informe i no tinc massa clar per a què el va encomanar precisament el president de la Generalitat: durant dos legislatures no ha segut capaç de fer-se un web coherent i complet en valencià. L'informe deu ser per a comprovar que no se n'havien passat amb això de tant de valencià, no fora cas que entraren els espanyolistes de dretes i tingueren massa faena per a tornar-ho tot arrere.

Al cap i a la fi, la ideologia dels «bilingüistes» —si és que això existix— deu ser un malviure. Deuen estar periòdicament comprovant que no han dit o fet massa intervencions o documents en valencià. Com que el bilingüisme no deixa de ser un espanyolisme amb uns pocs remordiments —derivats dels dogmes catòlics o dels dogmes ideològics que tenen en la memòria (la de la transició juvenil)—, els alleuja comprovar que poden continuar lamentant i exalçant alhora la seua i «nostra» llengua. Ara, tot de boqueta, no penses que hi trobaràs dedicació i coherència en l'aplicació concreta.

Algun dia demanaran que els facen un informe per a saber quants conductors «valencianistes» se l'han pegat esperant a vore si el rètol informatiu de la carretera també apareixia en valencià. A voltes passa, però si esperes que passe sempre i et quedes mirant el senyal, te la pots pegar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada