dimecres, 26 de febrer del 2020

Encara que siga de rebot

Els avanços a voltes es donen més per la casualitat o la carambola afortunada que a conseqüència de la preparació, l’eficàcia i l’esforç. Este matí he sentit que hi ha empreses que estan pensant en el teletreball per a salvar una possible epidèmia de coronavirus. En la Generalitat valenciana i en les Corts Valencianes està pendent implantar-hi el teletreball des de fa anys —la desídia i la barroeria travessen els segles—, però el coronavirus mos podria fer el favor que no mos ha fet una gestió administrativa desmanotada o prepotent.

En un altre àmbit inesperat, ara que estan fent la reunió en la taula de diàleg a la Moncloa, diuen els mitjans que hi haurà traducció simultània català-castellà en la roda de premsa posterior. No es va fer al Tribunal Suprem espanyol l'any passat, i ara serà cosa de vore en la seu del govern espanyol.

L’estat espanyol es clavilla arran del diàleg amb uns a qui fins fa poc tractaven de «supremacistes» catalans o coses pitjors encara, si això és possible. I el cas és que eixa és la idea, que el diàleg, l'intercanvi, el pacte, l'acord —en el fons, la democràcia— podrien ajudar a desmuntar la idea que podem tindre alguns d’un estat nacionalista espanyol centralista, mig racista, prou xenòfob i més estúpid que totalitari. Avant encara que siga de rebot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada