dijous, 13 de maig del 2021

La neura del «cos present»

Li demane a la secretaria general que mantinga el teletreball i els torns reduïts de presentisme —presencialitat seria si fora necessari; és presentisme perquè només ho fan per vore-mos allà «de cos present»—, si més no, fins que tingam la vacunació suficient per a generar la immunitat de grup. No m'esperava que em respongueren, però ho ha fet. Per a negar-s'hi.

No ha adduït cap raó tècnica sobre un mal funcionament del teletreball o sobre incompliments laborals. Tan sols entenc del que diu que tenen eixe desig, que pretenen anar tornant a la «normalitat». Diu que adopten mesures de seguretat i que seguixen les recomanacions del comité de seguretat i salut. La recomanació és una pauta del 80 per cent de presència física. Es veu que té igual que siga una presència innecessària quasi sempre, ja que estem fent la faena en remot. I tampoc expliquen si eixa presència es calcula cada dia o es calcula setmanalment; ni tampoc si la densitat i la distribució del personal en els espais entra de cap manera en el càlcul de presències i absències.

Pel que mos expliquen per un altre costat, es tracta de satisfer les percepcions dels polítics. És a dir, pam dalt, pam baix, continuem allà on Larra ho va deixar amb el «Vuelva usted mañana» en 1833, ni més ni menys. No ho alleujaria que fora una versió en valencià, «torneu demà»... Però ni això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada