dijous, 21 de febrer del 2019

La temor de la democràcia

Pronostique un petit vendaval de vendes del llibre La prosa de la vida de Joan-Carles Mèlich que ha exhibit Jordi Sànchez durant l'interrogatori que li han fet hui en el Tribunal Suprem espanyol. Pel que sembla, l'autor ha declarat en la ràdio (RAC1):

La democràcia i el dret no coincideixen mai. Un estat és democràtic, justament perquè el dret mai no és prou democràtic. És a dir, el dret mai no és prou just. Un estat totalitari és aquell que identifica el dret i la justícia

D'entre els que han estat interrogats fins ara, em sembla que Jordi Sanchez mostra el rotre més castigat i afectat per la situació de persecució i presó que està patint per motius polítics. Després de sentir l'interrogatori de les acusacions contra Jordi Sànchez senc que té motius per a fer mala cara, perquè s'ha passat més d'un any en la presó i sembla clar que la fiscalia i l'advocacia de l'estat encara estant intentant descobrir què va ser delicte i quin delicte va ser allò d'aquells dies de setembre i octubre del 2017. Com que no ho saben, estan pegant-li voltes a delictes imaginats o somiats dels acusats. Crec que el fiscal en dia l'«element subjectiu» o una cosa semblant. L'element subjectiu de cometre un delicte de llibertat d'expressió perquè havies de tindre temor de la policia estatal disposada a colpejar els ciutadans... Hi ha qui diu que la fiscalia havia d'aclarir la veritat. Si és eixa, estem bons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada