dimecres, 20 de febrer del 2019

La lluita dels mamelucs

Fragment de La lluita dels mamelucs de Goya.

El Tribunal Constitucional espanyol condemna de nou el bloqueig parlamentari del Partit Popular en el Congrés dels Diputats. La notícia d'Eldiario.es (19.02.2019) recorda que el president espanyol Mariano Rajoy va vulnerar la llei durant deu mesos, quan no acudia a les sessions de control del parlament espanyol.

Estan tota la dreta (la del psoe inclosa) escarotada i solemnitzant amb els compliments de la Constitució espanyola i els suposats incompliments i atemptats contra la democràcia suposadament comesos pels independentistes catalans. I damunt mos falten hores per a mirar el juí del suprem i passar-ho indignadament bé amb la imatge de justícia que derringla quan obri la boca, quan no preveuen l'ús de les llengües oficials o quan pretenen mostrar un document en una pantalla que ningú no veu bé.

Si no fóra que deuen tindre la sentència escrita des de fa mesos, s'haurien de trobar realment incòmodes amb la poca substància que estan jutjant en contrast amb la promesa de violència, sang i fetge que estaven imaginant pensant en algun quadre que forma part de la ideologia «nacional» de la nostra infantesa i de la seua senectud, com ara La lluita dels mamelucs de Goya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada