dilluns, 15 de març del 2010

Panderoles ideològiques

Records latents

Si no fa tants anys teníem un cap d'estat que es vanagloriava de no intervindre en política, una continuació d'eixa estranya ideologia totalitària perviu entre alguns polítics actuals, que sembla que no perguen ocasió de desqualificar la seua (suposada) activitat pública. Per exemple, el diputat Ferraro Sebastiá (agent comercial; València, 1942) va i amolla:


Les festes valencianes representen el poble valencià, sense colors polítics de cap classe i, per tant, són molt importants. Vullc felicitar a tots els festers, a tots, fallers, gaiaters, foguerers, membres de les comparses de moros i cristians, etcètera, perquè ells són el verdader poble valencià.


Ni més ni menys que el «verdader poble valencià». La resta deveu ser falsos (i si vos descobiu dient «ei, jo sóc faller», tenim un problema més gros encara: ¿recordeu l'acudit de la persecució dels jueus i els farmacèutics?). I encara diu que «sense colors polítics de cap classe»... L'adhesió incondicional al règim franquista tampoc no tenia «color polític», ja que era monocolor, com el vestit negre amb què van «militaritzar» els fallers (vestit de panderola, en dien).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada