dijous, 12 d’agost del 2021

Poc de verd sociolingüístic

Instigat pel professor Abelard Saragossà m'interesse per l'article «La industria valenciana paga el doble de luz que la francesa» de Ramón Ferrando en el diari Levante. El periodista es fa ressò dels desequilibris dels preus de l'energia i dels efectes que això té en la competitivitat industrial.

D'acord, però és un apunt sobre una part de la qüestió. Em quede amb la sensació que la queixa empresarial no pensa globalment, però sí que actua localment per a maximitzar els beneficis. Fins ara, la inevitable versió del mateix sistema, que ara està fent negoci pintada de verd. Això sí, tal com indicava Abelard, almenys és una versió local que no pareix cenyir-se tant al provincianisme.

De totes formes, entre en el web d'Avaesen: no tenen el web en valencià. En algun dels projectes (Plazaenergía) diu ben claret i en castellà:

Con el apoyo de la Vicepresidencia 2ª y Conselleria de Vivienda y Arquitectura Bioclimática y de la Conselleria de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo de la Generalitat Valenciana.

¡Vaja el món! No puc evitar-ho, el provincianisme lingüístic em fa desconfiar de la resta. Miraré si puc dir-los alguna cosa per a que milloren la seua relació amb el medi ambient (el cultural, en este cas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada