dimarts, 3 d’agost del 2021

Les milanta i una més

Les milanta maneres d'enganyar i fer desesperar els ciutadans. És la conclusió a la qual arribes després d'intentar fer alguns tràmits en les institucions públiques valencianes i espanyoles. Una espècie de gimcana que t'oferix la possibilitat de conéixer i superar —o no, més habitualment— una variació que no té fi de maneres d'intentar presentar documents o de provar a identificar-te per a gestionar documents en els webs de les institucions.

L'última curiositat ha segut que, si no tens certificat electrònic —el tenim: funciona per a vore els punts de conduir, però no per a presentar sol·licituds en el web de l'inss—, arribes a un punt en què, amb la càmera de l'ordinador, t'has fer una foto de muscles cap amunt amb el dni en la mà —xe, haguera segut més graciós en la boca— al costat de la cara. Supose que després ix un meme que diu: «¡ma que sou ignorants!».

I dic que ho supose, perquè no tinc càmera en l'ordinador. No passa res, hi ha un codi qr que et permet obrir una pàgina en el mòbil per a fer-te la foto... Però ho hem provat en dos mòbils diferents —un més antic i un ben modern— i sempre mos apareix un cartellet que diu «Ops! tenemos algún error con el dispositivo...» i alguna cosa aixina com que hi ha un problema amb la càmera del mòbil.

Per cert, si res de tot això funciona, tampoc no pots presentar una queixa. Has d'anar en persona a les oficines amb el paperet. I, per un altre costat, ¡estan diguent que no s'acoste ningú per allí a causa de la pandèmia! Les milanta i una més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada