dimecres, 31 de març del 2021

Save the children and the language

L'anunci d'una ong demana que enviem un missatge per sms amb la paraula ajuda... Bé, més restricticament demanen que siga «ayuda». Pareix que la missió d'eixa entitat no siga només salvar els xiquets, sinó imposar el castellà també en l'àmbit de la solidaritat, a pesar que té el nom en anglés, Save the Children.

No entenc massa bé a què es deu eixa dèria d'imperialisme castellà associada a una possible consciència social. De fet, estic segur que no deuen estar pensant en salvar el infants del món per a fer-los aprendre o per a fer-los oblidar o ignorar cap llengua.

Els demane si els arribarien els diners si en lloc d'«ayuda» escric «ajuda» i al cap d'uns dies em responen com haguera demanat pel preu de les peres en Kabul:

Buenas tardes, En primer lugar, muchas gracias por tu interés en colaborar de forma regular con Save the Children con una aportación económica y también por el interés que has mostrado en Save the Children y en la infancia por la que trabajamos.

Hui he insistit amb un nou missatge, fent-los vore que no m'estaven responent i que guanyarien més si adoptaren la possibilitat de participar en les seues campanyes, si més no, en totes les llengües oficials que hi ha a l'estat espanyol. A vore què diuen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada