Un moderador del fòrum de consultes de Microsoft ha pres interés en la meua notificació d'abús i ha respost amb claredat i atenent perfectament el fet que el meu interlocutor estava infringint les normes de conducta. A més, ha mostrat exemples que indiquen que és una pràctica establida en els fòrums de Microsoft, on fins ara s'agraïx la participació coŀlaborativa i no l'hostilitat lingüística.
Això no ha evitat que l'interlocutor murcià insistira en imposar la seua llengua i, de pas, atribuint-me coses que no he dit. A més, ha fet ús d'eixa pràctica habitual de pensar que les llengües són fronteres excloents en lloc de ponts transitables. Òbviament, per a arredonir la seua posició de prepotència ha amollat que l'espanyol és «un idioma que compartimos 600 millones de personas en todo el mundo», seguint eixa tendència a creure que qui la té més gran té més raó.
Com que hem entrat en el camp de les metàfores, rescate la «cita dominical 494» que em va proporcionar Marta Rebón fa quasi dos anys (06.05.2021): «Les bones metàfores mos regalen altres perspectives, fronteres menys rígides, noves categoritzacions que substituïxen les ja gastades.»
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada