dimarts, 16 de març del 2021

La inspiració dels dies

Amb un ull en els moviments polítics que pareix que s'han revolucionat estos dies (moció de censura interrupta a Múrcia, eleccions o censura a Madrid, Pablo Iglesias que bota del govern en marxa, Ciutadans que es desintegra perquè s'han descobert el llautó, Laura Borràs presidenta del parlament català, Meritxell Serret que torna de l'exili...), prenc nota a més dels llibres que no pareix d'eixir i que sempre em semblen massa necessaris o imprescindibles (Torra, Gelonch, Forcadell...), i em torbe si pense que acabaré el que tinc entre mans i hauré de tornar a triar entre els que passen «la vida en dorment» a les estanteries.

M'entretinc refent un embolic retoricista i burocràtic. A pesar del que recomanen reiteradament els manuals i els cursos de formació sobre el llenguatge de l'administració, hi ha molt funcionaris que no perden l'ocasió de complicar el llenguatge polític i juridicoadministratiu:

acorda fixar la finalització del termini el dia ... ≠ acorda que el termini finalitze el dia ...

Hi ha hagut sort i bona predisposició, hem convingut la diferència i ho hem redactat un poc més clar. Els funcionaris, per sort, també tenen dies més inspirats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada