dimecres, 30 de setembre del 2020

¡Aigua per als presos polítics!

Amb això de la pancarta dels presos polítics per la qual han inhabilitat el president català Torra, hi ha qui li pega voltes al fet de si era o no era una pancarta «partidista». A mi em sembla que no ho era en la forma, tot i que sí que ho podia ser en la intenció i la voluntat de tocar-li el nas a algú. I qui s'ofenga, que faça meditació per a llevar-se l'excés d'orgull sentimental.

De totes formes, em resulta curiós que uns que neguen que hi haja presos polítics a l'estat espanyol consideren que eixa pancarta faça referència a uns «presos polítics» que hi ha a l'estat espanyol... ¿No diuen que no n'hi han? Em sembla que aleshores haurien d'interpretar que la pancarta tenia uns referents «presos polítics» de caràcter desconegut o de caràcter universal. Supose que eixes persones, que neguen que hi haja «presos polítics» ara mateix a l'estat espanyol, deuen estar a favor de la llibertat dels presos polítics que hi puga haver a la resta del món. ¿O és que estan a favor que hi haja «presos polítics» en algun país prop o llunt, ja que ací els troben a faltar?

Encara recorde la pancarta «Agua para todos» que hi havia a la façana d'alguns ajuntaments permanentment i que també sabíem que volia dir tant «aigua per a mi fins a eixugar els rius i els pous» com el més evident i directe «voteu el Partit Popular». Però que allà la tenies, com «si fora» un desig ambiental, noble i universal preocupat per la supervivència de la humanitat. Formalment, ho era, però tots sabíem a qui pretenia ofendre i què pretenia aconseguir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada