dimarts, 28 de maig del 2019

Noms i cognoms ben posats

En l'administració pública els funcionaris haurien de tindre interés en treballar bé, complint les seues funcions correctament, amb professionalitat. N'haurien de tindre, fins i tot més que els dirigents polítics que passen per les administracions, més que el caps funcionarials sotmesos a decisions polítiques. Però és difícil mantindre eixe interés i eixa dedicació quan t'enfrontes a caps funcionarials que atenen servilment els desitjos d'alguns polítics o, més greu, quan servixen els seus propis interessos personals aprofitant la desídia o la poca professionalitat dels càrrecs públics despreocupats del funcionament, la funció i la gestió de l'administració pública.

Dit això, que és un preàmbul genèric sabut, he de constatar que mos està costant més del que pensàvem confegir una llista amb uns noms rigorosos, reals i correctes dels polítics i polítiques elegits per a la desena legislatura de les Corts Valencianes. Arriba a ser un mareig aclarir si algú que fa anys i panys que firma documents d'una manera vol realment escriure ara el seu nom i cognoms sense accents, amb accents en valencià, en castellà, amb cognoms composts junts o separats, amb àlies, unes voltes aixina, unes voltes aixana...

No sé per què els polítics no han transmés als seus equips i als qui fan eixes tasques administratives que s'ha de treballar amb rigor, amb implicació, amb interés per complir els deures i per fer la faena ben feta. En canvi, hi ha grups parlamentaris que envien llistes amb suposats noms certs i fiables, però veus que el nom del diputat de la llista no coincidix amb el seu nom en la firma... Si comencem aixina, la resta no podem confiar que resulte massa fiable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada