dissabte, 18 de maig del 2019

Amb maceres

El primer canvi positiu (a mitges) de la nova legislatura de les Corts Valencianes ha segut que els macers que tradicionalment solen decorar l'acte de la primera sessió de les Corts —la constitució— han segut dos funcionàries de les Corts que han volgut fer eixe paper voluntàriament. Fins ara eren dos persones que enviava la Diputació de València —no sé segons quin procediment, conveni o acord—. Enguany, doncs, un petit canvi en un sentit que millora la representació de la igualtat entre els sexes.

Llàstima, com sempre, que se no s'haja eliminat simplement eixe toc medievalitzant i carrincló. Entenc que també es pot entendre que, si ho han fet dos hòmens durant vora quaranta anys, està bé que, abans d'eliminar eixa recialla, la utilitzem per a donar visibilitat a la importància de la igualtat de funcions entre els sexes. Ara només cal que el pla d'igualtat s'implante realment i que no mos facen estar discutint i ajornant amb excuses diverses durant unes quantes dècades més si ampliem les mesures de conciliació, d'eficàcia, de millora professional i tantes coses que no són gens decoratives però que no han avançat durant els quatre anys passats a pesar del que proposaven políticament.

Si les funcions decoratives han de ser més rellevants en les Corts que les funcions legislatives, laborals i administratives, convindria que, ja posats, mos pegaren un toquet amb la maça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada