dissabte, 12 de març del 2011

La fosca de la llum

Contaminació

10,4 milions d'euros diu el diari que s'han gastat les Corts valencianes en el nou edifici de despatxos per als grups parlamentaris. El van inaugurar ahir cap les onze mig d'amagat, talment com la notícia que apareix en un raco del diari.

L'edifici crec que és insostenible, energèticament ineficient i contaminant. No veig cap tret que pemeta pensar que fa servir criteris d'aprofitament energètic i ambiental, criteris que haurien de marcar les pautes de la construcció, més encara de la construcció pública, més encara si és parlamentària. De fet, un dels trets més contundents i visibles en contra d'eixos paràmetres són les falses columnes i la resta de la decoració de tota la façana: diners tirats en imitacions inútils i consumistes: ¿per a què aprofiten uns llums en terra dirigits cap al cel en una terrassa sense ús? Deu ser una metàfora parlamentària.

El tsunami del Japó ha estat terrible, devastador. Al País Valencià, on tenim sort de no haver de patir eixos fenòmens, ho compensem amb la perspectiva política i cultural de l'abús permanent i sistemàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada