dijous, 29 de juliol de 2010

Si tu t'ho creus...

Aires nacionals

Hui ha estat interessant contrastar la informació radiofònica de la ser, on podia semblar que en el parlament català van votar a favor de la iniciativa que prohibirà les corregudes de bous uns individus que portaven barretina, menjaven fuet a mos redó i portaven una falç en la faixa, mentres que en Catalunya Ràdio insistien els promotors de la iniciativa legislativa popular —eixe detall era obviat en la «informació» de la ser— que la seua proposta partia d'un posicionament ètic i no de política nacionalista. La perla en Catalunya Ràdio ha segut escoltar el representant del torero José Tomás, Manuel Boix, que ha fet una intervenció contra Catalunya Ràdio i els seus periodistes i contra el nacionalisme que donava suport a esta proposta, i sempre exposant, segons ell, la «veritat que sap tothom». El que ell no sabia, però, era la diferència que hi ha entre un parlament una plaça de bous.

En fi, el desencant del contraargument nacionalista espanyol és ben simple: voldrien que l'oposició als bous en Catalunya fóra per motius nacionalistes, perquè, és clar, eixos motius no tenen sentit —i no sé si fins i tot pensen que tenen el tribunal constitucional a favor, vist el que hem vist amb l'estatut— i aixina podrien els rebatre fàcilment. Una llàstima per a ells, a pesar que no dubte que no deixa de ser «nacionalista» observar que tot ciu votara a favor de la prohibició de les corregudes i tot el psc en contra.

Per a més detall sobre manipulació argumental, precisament resulta molt interessant el documental José María Aznar. Una batalla inacabada que acaben de passar en Sense ficció: diversos «Si tu crees...» ben engolats ho resolen tot.