divendres, 23 de juliol de 2010

Cartografia de les queixes

Fragment de la foto de Rosa Fuster per al diari El País.

Quasi mig de vacances, encara tinc temps d'enviar una queixa al senyor Cholbi Diego, el síndic de greuges, i adjunts:


Acabat d'estrenar el web http://terrasit.gva.es/val i podem comprovar que la Generalitat valenciana continua discriminant lingüísticament els ciutadans valencians, però només els qui volen fer servir el valencià en les seues relacions amb l'administració valenciana. Eixa qüestió (la discriminació, no la insistència dels valencians a voler fer ús del valencià) hauria de ser objecte d'indagació d'ofici del síndic de greuges, perquè no pot ser casual tanta violació dels drets lingüístics només dels catalanoparlants del País Valencià. En esta ocasió podem comprovar com en polsar l'enllaç «catalogar» se'ns envia a una pàgina que no té versió en valencià (tot i que en té en anglés, francés, espanyol i no sé si xinés o japonés).

Espere que prengau les mesures adients per a fer que la Generalitat Valenciana resolga esta mancança i adopte les mesures disciplinàries corresponents per a corregir i renyar els càrrecs i funcionaris públics que discriminen lingüísticament els ciutadans valencians.


No cal dir que més val agarrar-s'ho amb humor. Sí, i també amb paciència, però sobretot amb persistència. Per això anime els visitants d'este bloc que s'entretinguen fent queixes semblants en el web del síndic. Tal com va dir en la seua última compareixença en les Corts, vos estarà ben agraït (perquè aixina podrà justificar tots els nomenaments a dit que depenen d'ell, supose).

En canvi, podeu comprovar la foto del diari El País(22.07.2010) voreu que l'horari del jutjat de la Vila Joiosa i una altra indicació important, només estan en castellà. Segons la Llei 4/1983, no sembla que tinguen l'obligació de fer-ho en l'altra llengua oficial —ja veus quina oficialitat—, però encara gràcies que t'hi pots adreçar en valencià. Ei, això pot passar en els jutjats, però que passe als taulers de les Corts mateix, doncs, més que conspiració, és desídia. Au, feu queixes, per favor.
Publica un comentari a l'entrada