dijous, 22 de juliol del 2010

Les legalitats independents

Independència fallera

Estava amb això que diuen la síndrome de l'apunt en blanc, quan ha aparegut el tribunal internacional de l'Haia i ha validat la independència de Kosovo, i sembla que, pel que han resumit en les notícies, amb arguments de pes, amb fonament i sentit, a diferència del que sembla que s'estila per can constitucional. Es veu que les independències no vénen necessàriament regulades en els textos legals i per consens, com pretenen els que no volen les dels altres. A més, el tribunal ha aclarit que les inviolabilitat de les fronteres són vigents per a les agressions entre els estats, però no es pot predicar de les creacions d'estats diferents.

Caldrà llegir la sentència, perquè sembla que deu tindre no tan sols importància, com seria el cas de la del constitucional contra l'estatut català, que és important, sinó que a més hi trobarem trellat, cosa que no sembla molt evident que fonamente la sentència espanyola, de la mateixa manera que la posició política dels dirigents espanyols respecte de Kosovo també s'ha vist més descrita per la hipocresia que pel fonament.

A partir d'ara, doncs, potser no cal cometre o patir genocidis per a definir i establir lligams internacionals d'una manera més serena, ¿no? Serà bo de vore.

2 comentaris:

  1. Crec que els espanyols no acceptarien "tranquil·lament" que ens declaràrem independents. Dubte molt del seu grau de civilitat democràtica...

    ResponElimina
  2. Bé, d'espanyols, com de vallers, n'hi han de moltes classes. En concret, però, sí que podríem posar noms i cognoms que són tal com dius, d'espanyols i de vallers.

    ResponElimina