dilluns, 7 de juny del 2021

Retransmetre la ficció religiosa

A bodes em convides, que diuen. Demanen que donem suport a continuar les misses en À Punt a través d'un escrit al Consell de la Ciutadania. M'hi pose en un moment i envie este escritet:

Per tal de promoure l'ús del valencià en tots els àmbits socials, la televisió pública valenciana hauria d'emetre espais religiosos de les diverses religions institucionalitzades que vullguen disposar d'eixe servici, acordat en igualtat amb eixes institucions religioses, tal com s'estava fent amb les misses catòliques. Moltes gràcies.

La televisió és un mitjà a través del qual es vehiculen sobretot ficcions, i els humans vivim molt amb els somnis, les iŀlusions o, simplement, les hipòtesis i les percepcions, que són parts del pensament i de l'aprenentatge. La religió és una barreja social de ficció, tradició, dogmes, història, ideologia, ingredients habituals de la televisió. Com que actualment no podem evitar-la, forma part de la societat que hem de tindre en valencià. També hem de tindre codi de circulació o medicaments, perquè som aixina, doncs, que tinguen versió en valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada