divendres, 25 de juny del 2021

Falsedats certificades

És possible que siga perquè no he sentit tota l'entrevista, només he vist els extractes que han passat per la tele, aixina que supose que estaré enganyat, perquè em sorprendria —animula vagula— que quan el ministre de Justícia espanyol Juan Carlos Campo anima a Puidemont a tornar a Espanya, on seria jutjat, perquè és un «fugit de la justícia», la gran periodista que és Àngels Barceló, sempre buscant la informació rigorosa i els arguments ben fonamentats —això últim sona irònic, perquè ja no pot sonar seriós—, no li demane al ministre si és que Espanya no respectarà la immunitat parlamentària dels europarlamentaris.

Al no preguntar-ho, perquè crec que no ho ha fet, no és tan sols que la comparació amb Turquia que tant les molesta tinga a vore amb la violació dels drets humans que es fa en alts tribunals, sinó també amb l'estat de la premsa i la qualitat ètica i periodística d'alguns mitjans. Al cap i a la fi, és estrany que la periodista no li ho haja preguntat, perquè sí que seria una notícia sensacional sentir un ministre d'una «democràcia plena» confirmar explícitament això que ha admés tàcitament: si un eurodiputat entra en Espanya pot ser detingut i jutjat pels tribunals espanyols, amb la complicitat del govern.

És ben preocupant que un ministre no tinga en compte eixe detall. I més encara que una periodista contribuïxca a eixos jocs perversos d'estat autoritari. Cap dels polítics que hi ha a l'exili va poder fugir, perquè no hi havia cap ordre judicial contra ells. En canvi, fa ja anys que alguns mitjans fugen de les dades i es rebolquen en les falsedats certificades per la complaença ideològica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada