dijous, 17 de juny del 2021

In dubio, vaga

Demà faré vaga per a reivindicar la solució de l'abús de temporalitat —tal com ho diuen— dels funcionaris públics. Eixa pràctica de precarietat i inseguretat és utlitzada per les administracions públiques incomplint els seus deures de gestió de l'ocupació dels seus treballadors i treballadores. Les Corts Valencianes en són un cas paradigmàtic, trobe, perquè el mandarinat de lletrats que gestiona la institució —gràcies al deixament de funcions dels polítics que l'haurien de dirigir— ho porta com si fora la botigueta del cantó de sa casa.

En el cas del Servei de Publicacions i Asssorament Lingüístic (spal) la quota arriba a vora el 50%. Fa més de vint anys que la institució no fa oposicions per als llocs d'eixe servei. La curiositat és que quasi tots el interins del servici som funcionaris de les mateixes Corts que hem ocupat eixos llocs per a millorar la nostra situació professional, com a part de les possibilitats de carrera professional, i superant els processos reglamentaris.

Però els «nostres companys» lletrats no en volen saber res de totes eixes línies polítiques i jurídiques europees —es veu que és una passa entre els llicenciats en dret i juristes de tribunals diversos— i no mos donen més eixida que recular en la nostra carrera professional; o presentar-mos a unes oposicions memorístiques i amb un volum important de matèries alienes a la plaça, sense tindre en compte els mèrits i la capacitat que hem demostrat ja en la faena i inclús en proves per a accedir a eixos llocs interinament.

La vaga hauria de destorbar i esperonar els polítics a moure's per a complir la Directiva europea 1999/70/CE, la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i les promeses sempre incomplides de modernitzar l'administració. Al cap de vint anys el problema s'ha fet bola i costarà de rosegar, però el diàleg, la reflexió la negociació i els principis generals del dret —en lloc de l'in dubio contra el treballador tan recurrent actualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada