dimecres, 7 de març del 2018

La democràcia de l'espanyolisme

Va fer falta un Daniel Ellsberg que destapara les mentires de dècades dels poders polítics dels eua sobre la guerra del Vietnam. Hui hi han uns presos polítics empresonats en Espanya perquè hi han periodistes que són més espanyolistes que periodistes, és a dir, sacrifiquen els valors i els principis del periodisme en defensa de la prepoderància de la seua ideologia nacionalista (espanyolista).

Fa ois haver de sentir la barreja de mentires i mitges veritats (cuinades per la «font» de torn, policial «competente» [minut 3:53], com va dir aquell en la tribuna del parlament espanyol fa uns quants anys), invents i interpretacions discutibles sobre l'actuació de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez damunt d'un vehicle de la Guàrdia Civil, i esperar en va que diguen res sobre el fet que estiguen encara en presó «preventiva» unes persones innocents perquè van ser tan ingènues (i democràtiques, diria jo també) al pensar que la justícia seria més justa que espanyolista.

Voldria pensar que eixos tribunals no són ni tan sols espanyols, però és cada dia més difícil creure que existix la possibilitat de ser demòcrata abans que espanyol... És a dir, pel que estem vegent, abans són espanyolistes que demòcrates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada