dijous, 9 de desembre del 2010

Lletres en joc

Jogetxs

Si ahir era el patxanó hui he recordat que tenia el quisqui apuntat en el calendari per a fer-ne una nota. Me se n'havia anat el mot al cel i ara estava embolicat amb l'ha-hi del sud valencià, que n'he fet una collita gràcies al diputat Asencio Adsuar (de Crevillent). El quisqui per sort apareix en el dcvb i, per tant, l'afigc a la meua versió del diccionari que vaig fent sobre l'esquelet del que venia amb el Salt 2.0, l'única versió d'eixe diccionari considerada oficial per l'AVL (els Salts posteriors incorporen altres versions, que ja no són oficials).

De passada, he trobat uns quants ésser imaginaris com ara bubo (sereno) o buberota, he mirat on diuen vec, i és una forma tan general que no sé per què deu ser que no la recullen els models de conjugació, ni tan sols en diu res el Manual pràctic de Josep Lacreu. En fi, la hi afegirem amb llapissera, tal com hem fet amb moltes altres formes. I em deixe per a un altre dia el fuler -ra del Campello que m'ha comentat una companya.

En fi, un poc aixina es deu haver trobat l'alcalde barceloní hereu quan algú li deu haver dit que la sigla del seu partit polític, psc, no té cap interdental, que és com ell pronuncia l'última lletra, com si fóra en castellà. ¿Deu ser l'alcalde de Barθelona?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada