divendres, 10 de desembre de 2010

La separació de poders

Religions de taulellet

Una citació que els parlamentaris no es cansen repetir, amb to pedant i saberut, sempre que els convé, és allò de Montesquieu i la separació de poders. Però la realitat i les seues pròpies paraules —el wikilleaks parlamentari que apareix en el Diari de Sessions és suficient— aclarixen el valor real d'eixos principis democràtics. El diputat Marí Olano —conegut en este bloc per la seua faceta prepotent— explica:


Nosaltres i el govern venim a ser, francament, el mateix. Vam formar part de la mateixa llista, el president de la Generalitat i els tres vicepresidents del Consell són membres del nostre grup parlamentari i la majoria dels consellers també són membres del nostre grup parlamentari i són tan diputats com ho puga ser jo o qualsevol dels meus companys del grup parlamentari popular que estan ací presents. Anem a una i anem una des del principi i sense embolics.


Vist això, i tenint en compte les paraules de Julio de España sobre el «agradecimiento» i que hi haguera una «cultura del agradecimiento» política en la seua «nación», doncs, explica moltes coses... Coses que ja sabem i que podem confirmar mirant els documents de Wikileaks o simplement mirant per la finestra. El patxanó monumental que mos fan...
Publica un comentari a l'entrada