dilluns, 20 de desembre de 2010

Les ales de les mosques

Mudar xiquets

Hui també farem una volta amb el tren, de rodalia, que amb l'ave no és per a cada dia, ¿no?, és només per a mudar... els polítics. Abans, però, a la faena he pogut sentir el diputat Asencio Adsuar:


Els àrabs, que sol ser un poble molt culte, especialment corrents com els sufís, d'ampla reflexió, bé, una dita molt coneguda entre ells és que un grapat d'abelles val més que un sac de mosques.


La saviesa amb què alguns diputats assaonen els discursos i els oients mereixeria més atenció pel poble valencià en general. És una llàstima que altres diputats no declamen més sovint poemes i adagis que, atés que no servirien tampoc per al bon govern i per a la funció de control que es suposa que el poder legislatiu té també sobre l'executiu, almenys convertirien els plens en verdaderes sessions de cultureta utilitària, que no estaria malament.

Per cert, sembla que en occità provençal hi ha la versió següent: «una manado d'abiho vau mai qu'un sac de mousco». En tot cas, segons el diputat, les mosques es veu que es dediquen a coses desagradables:


Les abelles són les que fabriquen la mel, i com tots sabem les mosques a què es dediquen, especialment, les verdes, les molt verdes...


No ha tingut en compte el diputat el refrany que diu: «Les abelles fan la mel i les mosques se la mengen.» En fi, els diputats s'entretenen amb això, lligant les ales de mosca dels seus subsidis.
Publica un comentari a l'entrada