diumenge, 22 de març del 2009

Cita dominical / 22: The Washington Post

Mirades que revisen.

Alguns dels últims informes resulten tan contundents que un editorial de The Washington Post amb el revelador títol d'«El Departament de Justícia de Mad Max: L'aterridor pensament post 11-S de l'equip legal de Bush», els exposava aixina: imagineu un lloc on els soldats poden tombar portes sense ordres de registre i on els ciutadans poden ser tancats indefinidament sense juí. Imagineu que el líder d'eixe lloc té el poder de silenciar els dissidents i la premsa. Imagineu encara més: que eixe home pot, de forma unilateral, trencar i obviar qualsevol tractat que no li agrade i que a eixe home, a més, els seus més propers consellers li han dit que té la llei de part seua per a fer això. Bé, doncs, no es tracta d'un país sense llei del Tercer Món, sinó dels Estats Units d'Amèrica.

Yolanda Monge, fragment d'«ee uu revisa els abusos de l'era Bush», El País, 07.03.2009.

2 comentaris:

  1. Aquest post teu m'ha fet pensar en l'època Barrionuevo i allò del puntelló a la porta... Hi ha països que només "gaudeixen" d'una aparença de legalitat democràtica. Com és el nostre cas.

    ResponElimina
  2. Tot i que les aparences enganyen, jo diria que hi ha més aviat deixadesa democràtica, és a dir, que tenim més democràcia de la que som capaços de gestionar o de la que hem aprés a gestionar o a exigir que es gestione.

    ResponElimina