Ha arribat finalment la setmana del terror. Les compareixences relacionades amb els pressuposts de la Generalitat valenciana. No aclarim res, no aprenem res, no avancem gens, però tenim un fum de retòrica i xifres mig apamades per a lluir com un matí de diumenge al parc. I per baix, el deute acumulat i embutjacat rosega els fonaments de l'economia valenciana. Sort del 30 % d'economia submergida que hi deu haver, que eixos diners no se'ls han pogut gastar Francisco Camps i companyia en iots i moles de Calatrava. Això és el que passa quan es desregulen o es feudalitzen els sistemes politics, que el que hauria de ser irregular i il·legal, pot esdevindre fins i tot un coixí de seguretat. De fet, si en tenen els executius que porten les empreses a fer fallida, ¿no n'han de tindre els ciutadans?
Tenim per davant dos setmanes on regnarà la «governança» més fantàstica mai vista per ací. Com cada any per estes dates, vaja. Per cert, això de governança encara no té entrada en els diccionaris habituals, però sí que apareix en el Cercaterm:
ca governança, f
es gobernanza
fr gouvernance
en governance
de Regieren
Fórmula de govern que es fonamenta en la interrelació entre els organismes que ostenten la direcció política d'un territori i la societat civil, de manera que els elements socials poden exercir poder, autoritat i influència sobre les decisions que afecten la vida pública.
¿Vols dir que és d'això del que parlen per ací? Tu mateix.
Buf, quin embolic! Això de "governança" em sona a allò que escoltàvem a Tavernes de menuts, en pla bròfec: "Qui t'ha parit, que el governe". És a dir, que et mantinga. Anem ben arreglats amb aquesta colla de sangoneres que ens governen. Si mai deixen de manar, el forat econòmic que trobarem, potser serà pitjor que un forat negre.
ResponEliminaCertament, l'accelerador de partícules de Suïssa no serà tan eficient com la centrifugació que fan Camps i companyia amb els nostres cabals.
ResponElimina