dimarts, 18 de novembre del 2008

Les Corts Valencianes i altres discriminadors lingüístics

Esperant estem.
Per fi, el parlament valencià ha esmenat la seua pàgina web referent a les «Corts Infantils» que només apareixia en espanyol des del mes de desembre de l'any passat, com ja vam comentar. Ara ja té versió en català. La discriminació continua, però, en la predeterminació de les pàgines, que no es poden obrir en valencià, excepte si passes per la pàgina inicial del web i tries la llengua. Només permeten la predeterminació en espanyol, com ja hem denunciat convenientment. Eixe és el respecte que els mereixen als senyors i senyores parlamentaris els drets lingüístics dels valencians, xiquets o grandets.

Amb tot, a pesar que sembla que haja fet efecte, cal dir que l'escrit a la comissió de peticions de les Corts Valencianes no ha mereixcut encara la resposta de la Mesa de les Corts —i ja s'han botat ben botat el termini—. Es veu que estan atrafegats decidint altres coses, com ara l'adaptació del reglament als seus interessos partidistes, principalment els de Maluenda Verdú (pp) —que això ja deu ser fins i tot una cosa personal i no de partit—, la centrifugació en altres partides dels diners compromesos per a una nova relació de llocs que no arriba, els privilegis en la carrera professional d'uns pocs funcionaris que juguen amb dos baralles... Coses de molt de suc, és clar, molt més suc que adoptar decisions justes i que milloren la transparència i la democràcia.

Finalment, lligc en el diari l'enèsima agressió xenòfoba —o al·lòfoba— d'uns policies als drets d'un ciutadà, cosa que és inoïda per Fernando Savater, pel que ell mateix comenta... Ei, perquè es tracta d'una agressió contra el dret a expressar-se en català, que ell, les altres agressions, ¡les que no existixen, sí que diu que les coneix! Cosa de la mística o el fanatisme. D'altra banda, denuncien de nou que la demanda supera l'oferta universitària de classes en català. Cap novetat, doncs. Els gestors d'estes coses en les universitats, però, encantats d'haver-se conegut.

4 comentaris:

  1. Fa molta ràbia tot plegat. Si els que han de fer llum, en fan fum... ben apanyats estem! Són una colla que no ens la traurem de damunt en unes quantes dècades. Hi ha alguna alternativa creïble?

    ResponElimina
  2. A estes altures, vaja, la qüestió és agarrar-s'ho amb calma. I, sí, al cap i a la fi, vist el que n'hi ha, tot són alternatives. ¿Creïbles? LA que cadascú es crega cada dia. Aixina hauríem d'anar.

    ResponElimina
  3. n'hi ha un fart i el més calent és a l'aigüera

    ResponElimina
  4. Això mateix, Jesús M. Tibau. Llàstima de partits polítics i de sistema electoral que «mos» hem donat.

    Hui mateix podem vore les baralles en les Corts valencianes entre la fam i la gana de menjar, per descriure d'alguna manera EUPV, el Bloc i la resta.

    ResponElimina